To wygląda jak trybowanie ale nim nie jest można by powiedzieć że to luzowanie kości (mechaniczne). To jest coś jak szynka w typie parmeńskim i ona jest robiona z kością. To jest oddzielenie mięsa od kości w okolicy główki. Mięso przy kości ma tendencje do przyspieszonego psucia się dla tego jak robi się szynkę peklowaną na mokro to się robi tez często nastrzyk w
Komentarze (8)
najlepsze
To wygląda jak trybowanie ale nim nie jest można by powiedzieć że to luzowanie kości (mechaniczne). To jest coś jak szynka w typie parmeńskim i ona jest robiona z kością.
To jest oddzielenie mięsa od kości w okolicy główki.
Mięso przy kości ma tendencje do przyspieszonego psucia się dla tego jak robi się szynkę peklowaną na mokro to się robi tez często nastrzyk w
Wygląda, jakby te ostrza jak dłuta nacinały tkankę - tak, by potem wyjąć kość.
Zobacz od ok 0:20
https://www.youtube.com/watch?v=4rTlTL9lU8M
Tu dość podobna praca ręcznie:
https://www.youtube.com/watch?v=kDzcNHA565w
Tu inne ujęcia:
https://www.youtube.com/watch?v=hVEo33P-fN4
https://www.youtube.com/watch?v=MJlOVpzlRq8
Nigdzie nie widać płynu (jak sugeruje inny wpis) - a sama szynka wygląda na zupełnie suchą.
A tu https://www.youtube.com/watch?v=6IdbxHWKYu4 gość robi to ręcznie pneumatycznym narzędziem.