Mięso faszerowane wodą
Gdzie kupujecie kurczaka? Mam wrażenie że ostatnio jakość mięsa w marketach uległa pogorszeniu (pewnie w związku z rosnącymi cenami). Jak bym nie smażył, piekł itd to zawsze z fileta wycieka tona wody. Nie przesadzam, po ostatnim pieczeniu stosunek mięsa do wody to było około 1:1.
rgverh z- #
- #
- #
- #
- 24
Komentarze (24)
najlepsze
https://informatormasarski.pl/maszyny-i-technologie/woda-w-miesie-czesc-i-struktura-interakcje-rozmieszczenie/
https://wszystkoojedzeniu.pl/ranking/mieso-i-wedliny-najwicej-wody/
Chcesz mięsistego mięsa to wsadzaj je na BARDZO nagrzaną patelnię kiedy smażysz.
( ͡° ͜ʖ ͡°)
"Rolnicy, producenci i dystrybutorzy żywności nie płacą sobie nawzajem. To główna bolączka tej branży. A w najbliższym czasie będą musieli zmierzyć się z jeszcze większym zagrożeniem, jakim są drastyczne podwyżki cen. Z pewnością będą te rosnące koszty przerzucać na klientów końcowych. Przy niskiej rentowności nie pozwolą sobie na dokładanie do biznesu, szczególnie w tak niestabilnych czasach. Pytanie, ile konsumenci będą w