Majonez kętrzyński - regionalny smak Warmii i Mazur. Przepisy i inspiracje
Żeby było jasne. My tu nie chcemy wszczynać przed świętami majonezowej wojny. Po prostu dzielimy się naszymi sprawdzonymi przepisami z wykorzystaniem ulubionego regionalnego Majonezu Kętrzyńskiego: pasta z jajkiem i łososiem, sałatka z czerwonej fasoli i pora oraz na babkę z majonezem. Smacznego.
SzaloneWalizki z- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 94
Komentarze (94)
najlepsze
Komentarz usunięty przez moderatora
@SzaloneWalizki: Dobrze, że nie zawiera kurzego nawozu. On też jest pochodzenia naturalnego a jakoś inni producenci go nie dodają. Gumy guar i gumy ksantanowej też wielu nie stosuje. Żaden z kucharz tego nie dodaje.
Wynalazca majonezu też nie dodawał
Nazwy nie pamiętam ale kapał mi z kanapek