Jak powstają frytki dla McDonald's? - [Fabryki w Polsce]
W dzisiejszym odcinku odwiedzamy Farm Frites w Lęborku, która od roku 1995 zajmuje się produkcją frytek dla McDonald’s. Jeśli często jadasz je w tej restauracji, to możesz być pewien, że zakupione przez Ciebie frytki pochodzą z tego właśnie miasta.
R.....S z- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 32
- Odpowiedz
Komentarze (32)
najlepsze
@Psychopathy_Red: Co kto lubi, ja z kolei wolę te z Maca (chrupiące), bo w KFC to miękkie gówna. Pamiętam jak je jadłem pierwszy raz, to myślałem, że są niedosmażone, bo takie miękkie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@RETROWIRUS: Bo śmierć, ale nie z powodu chemii, a nadmiaru tłuszczy trans i zbytniej kaloryczności posiłków.
Też mnie to bawi, bo nigdy po czymkolwiek z maka źle się nie czułem, a po żarciu z promów, restauracji i barów dosyć często miałem przykre dolegliwości żołądkowe. Więc nie był bym taki pewien czy jedzenie z maka to
Komentarz usunięty przez moderatora
@Maciug: Wygooglowałem. Mówimy o frytkach McDonalds w UE (Ziemniaki, olej słonecznikowy, sól) smażone we fryturze wymienianej raz dziennie (filtracja kilkanaście razy dziennie), tak? Bo jeżeli tak to eksperyment masz w załączonym wideo
Chyba, że mówimy o frytkach w USA, to tutaj trzymaj ich skład
Komentarz usunięty przez moderatora