Najgorsza z ryb. Naszpikowana hormonami, antybiotykami i rtęcią
Dostarczają kwasów omega-3 i cennych wartości odżywczych. To powszechne przekonanie na temat ryb. Niestety, nie wszystkie gatunki są zdrowe. Kluczowe znaczenie ma sposób ich hodowli. Częste sięganie po jedną z najtańszych na rynku ryb, czyli pangę, może być bardzo szkodliwe dla naszego...
o2-pl z- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 54
- Odpowiedz
Komentarze (54)
najlepsze
uwielbiam ryby ale #!$%@? z oścmi odbiera wiekszosc przyjemnosci z jedzenia
@JaktologinniepoprawnyWTF: Bo w Wietnamie srogo mają w dupie wszelakie limity połowów, hodowli, i dbanie o "szczęście" rybki. Hodują tą pangę na potęgę nie przejmując się niczym, byleby urosła i ważyła.
A Panga rośnie szybko i wystarczy jej byle gówno do jedzenia.
Taka ryba jest tak zajebiście tania, że opłaca się ją targać w mrożonych kontenerach przez pół świata
Oczywiście, że filet z marketu to nie jest pstrąg złowiony w krystalicznie czystym strumieniu górskim, ale bez przesady.
@blukotek: jeśli palą szlugi, czy w inny sposób lekceważą zdrowie, to ta „niedobra” ryba jest tak samo dobra jak każda inna. Bo żadna ryba nie ma w sobie tyle toksyn, co jedna paczka papierosów.
Więc jeśli ktoś nie jest z chowu kloszowego, może spokojnie jeść każdą (byle świeżą) rybę dostępną w polskim sklepie.
Jeszcze nikt nie umarł na jedzenie ryb (chyba, że nieświeżych,