Restauratorzy są na skraju bankructwa. Organizują zbiórki pieniędzy
Od wielu tygodni ich lokale są zamknięte. Nie mogą zarabiać, a o pomocy państwa słyszą tylko w telewizji. Część lubelskich restauratorów zdecydowała się na drastyczny krok - organizują w sieci zbiórki pieniędzy, które mają pokryć wydatki związane z czynszem i innymi zobowiązaniami.
lukenzi z- #
- #
- #
- 123
- Odpowiedz
Komentarze (123)
najlepsze
@Qutb: urząd skarbowy lubi to
Jestem kucharzem z międzynarodowym doświadczeniem, w branży 13 lat. W moim mieście znam sporą część restauratorów, managerów, szefów kuchni, kucharzy, kelnerów, sommelierów. I oto dwie strony "barykady", które zaobserwowałem w przeciągu ostatniego roku:
- właściciele małej restauracji po zakazie rządowym starali się utrzymać pracę dla wszystkich, robili masę projektów, które przeciągały tylko agonię i powiększały długi. W końcu zamknęli się na amen.
40pln za obiad i to nie nad morzem/w gorach/itp?
Za niecale 30 mam placek z gulaszem (nazwij jak chcesz: po wegiersku, zbujnicku, cygansku itp) + surowki + PIWO. I to porcja taka ze jestem mega najedzony. Restauracja w galerii handlowej.
Od jakis 6 lat w domu nie gotuje-stoluje sie na miescie. Stolowalem bo teraz debile
Komentarz usunięty przez moderatora
Komentarz usunięty przez moderatora
Komentarz usunięty przez moderatora
Komentarz usunięty przez moderatora