Dlaczego czekolada z USA śmierdzi i smakuje jak rzygowiny?
![Dlaczego czekolada z USA śmierdzi i smakuje jak rzygowiny?](https://wykop.pl/cdn/c3397993/link_1598535262nEw4y1GwOQy1m2Mix5l3bl,w300h194.jpg)
tldr. dodają kwasu masłowego który jest składnikiem rzygowin i może być improwizowanym środkiem bojowym.
![Kosciany](https://wykop.pl/cdn/c3397992/Kosciany_Zt2KB5y0hs,q52.jpg)
- #
- #
- #
- #
- 33
tldr. dodają kwasu masłowego który jest składnikiem rzygowin i może być improwizowanym środkiem bojowym.
Komentarze (33)
najlepsze
Reese's ᕦ(òóˇ)ᕤ
TL;DR: W trakcie produkcji mleko jest zagęszczane próżniowo, co niestety ma efekt uboczny w postaci powstawania kwasu masłowego. Amerykanie się przyzwyczaili wiec i inne amerykańskie firmy robią taką czekoladę.