Ogólnie podobnie herbate leja Chińczycy , w sumie dzięki takiemu wysokiemu steumieniowi z wrzącego czajniczka wpada do szła już o temperaturze zdatnej do picia
@Wolrad: @krabczy: obie teorie mają być może marginalne znaczenie. Napowietrzenie jest istotne w delikatnych naparach, którym taureg zdecydowanie nie jest, bo jest on zmasakrowany miętą i cukrem. W smaku wychodzą one na prowadzenie, zrzucając na drugi plan aromat. Napowietrzamy po to, by większą rolę w doznaniach smakowych brał nos i zmysł węchu niż język. W przypadku cukru smak odbieramy językiem, mięta z kolei ma na tyle intensywna, że nie robi
A propos, ta herbata marokańska jest mega słodka. Z tego czajniczka oni piją miętową herbatę i mega słodka, mniej więcej tak jakby dwie-trzy łyżeczki cukru do filiżanki wsypać
@haxx: Czasem miesza się też zieloną herbatę z miętą marokańską wraz ze słuszną ilością cukru - bardzo dobre połączenie, choć słodzenie zielonej uważam za profanację.
Komentarze (149)
najlepsze
Komentarz usunięty przez moderatora
@DamageBeyondRepair: założę się, że masz cały folder z dziwnymi naparami ( ͡° ͜ʖ ͡°)
- herbatę poproszę.
- czarną, zieloną, owocową?
- czarną.
- z cukrem?
- dziękuję, bez.
- z cytryną?
- dawaj #!$%@? herbate!
Ta laska pewnie też, ale pewnie żeby się tego nauczyć najpierw próbowała z zimną wodą.