Słabszy rozwój covid19 w Finlandii, Norwegii prawdopodobnie przez witaminę D
Autorzy artykułu opartego na 99 badaniach naukowych twierdzą że powszechna suplementacja w tych krajach ma wpływ na rozwój i niską śmiertelność na koronowirusa. Dzięki suplementacji niedobory występują tam rzadziej niż we Włoszech czy Hiszpanii (tabela 2).
pioter-o z- #
- #
- #
- 188
- Odpowiedz
Komentarze (188)
najlepsze
@Barte: Nie ma możliwości, żebyś uzyskał prawidłowy poziom witaminy D3 przez "prawidłową dietę", no chyba że jest to tradycyjna dieta Innuitów.
Jedynym istotnym naturalnym źródłem tej witaminy jest cholesterol w Twojej własnej skórze poddany naświetleniu promieniowaniem UV o odpowiednim spektrum. Oznacza to, że tylko wystawiając skórę na światło słoneczne, w naszym klimacie w godzinach od
U nas jeszcze panuje moda na opaleniznę letnią, lecz skóra opalona już nie dopuszcza UV, i nie syntetyzujemy witaminy. Nie powinno się opalać, lecz naświetlać przez najwyżej 15
Utrzymanie przy życiu pacjenta krytycznego z ostrym syndromem niewydolności oddechowej jest niezwykle kosztowne zasobowo! Trzeba go wentylować w pozycji na brzuchu ale też raz na jakiś czas odwracać. Trzeba go wentylować tak aby nie zapadały się pęcherzyki płucne, inaczej kaplica. W efekcie poziom tlenu we krwi jest zbyt niski a CO2 zbyt wysoki. Trzeba zatem sedować pacjenta aby instynktownie nie walczył
Nie znam się na tym w ogóle.
Komentarz usunięty przez moderatora
Włochy
https://www.iofbonehealth.org/sites/default/files/PDFs/Vitamin_D_Europe.pdf
A kto jak kto ale wlosi słońca mają soro więcej niż my (ʘ‿ʘ)