Koniec mitów o mrożonym pieczywie. Najnowsze badania mogą wielu zaskoczyć
W bitwie tradycyjni piekarze przeciw tym z pieczywem mrożonym 1 do 1. Najnowsze badania Instytutu Żywności i Żywienia wskazują, że chleb z odpieku niczym nie różni się od tego standardowego. - Robimy chleb tak samo, jak każda inna piekarnia. Jest u nas zakwas, jest woda, mąka itd.
rybak_fischermann z- #
- #
- #
- #
- 20
Komentarze (20)
najlepsze
Zawsze mieć chrupiące bułeczki bez wychodzenia .... mmmm
Może poza smakiem...( ͡° ͜ʖ ͡°)
@WyczesanyCzesiek: ma mniej dodatków niż chleb
bułka poznańska z marketu - regulator kwasowości - kwas cytrynowy, skrobia pszenna, błonnik pszenny, serwatka w proszku (z mleka), guma guar, emulgatory (E472e, E471), maltodekstryna, gluten PSZENNY, skrobia ziemniaczana, środek do przetwarzania mąki (kwas L-askorbinowy). Produkt może zawierać: JAJA, SOJĘ, GORCZYCĘ, SEZAM.
Kto takie pierdoły wymyśla?
@andrzej-milewski-14: i razem z piekarzem. Tak było, nie zmyślam