Ekożywność czy ekościema? Fakty i mity na temat żywności ekologicznej
Czy żywność ekologiczna (żywność organiczna, bio) faktycznie jest lepsza dla zdrowia człowieka od żywności konwencjonalnej? Czy rolnictwo ekologiczne (organiczne, bio) naprawdę jest przyjazne środowisku?
Zaleszczotek z- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 6
- Odpowiedz
Komentarze (6)
najlepsze
Komentarz usunięty przez moderatora
Żywność ekologiczna jest bowiem bardzo droga i dodatkowo wzmacnia podział w społeczeństwie na bogatych, którzy mogą sobie na nią pozwolić oraz biednych, których na nią nie stać. Żywność bio to nie jest normalna żywność, tylko zachcianka dla bogatych.
Co to za komunistyczny bełkot?!
@cruc: No to by wiele tłumaczyło. Tu kolejny absurd w wykonaniu tego samego autora, który wysnuł swoją specjalną teorię, dlaczego ta żywność jest paczkowana:
W końcu ekologiczne banany, jabłka czy kiwi nie mogą leżeć luzem, jak te zwykłe, bo muszą pozorować jakąś dodatkową wartość, zasługującą na specjalne paczkowanie. I miejsce, na którym może się znaleźć napis luz znaczek