DHA jest właśnie głównie pochodzenia roślinnego, a mianowicie z alg i właśnie stąd czerpią je ryby. ALA, które powszechnie występuje w roślinach też ulega konwersji do DHA i wiadomo, że krowy wypasane na zielonych łąkach mają więcej omega 3 niż takie karmione paszą. Bo po prostu ALA, które one zjadają jedząc trawę i koniczynę ulega konwersji do DHA. Tak samo jajka od kur wolno biegających i skubiących trawkę mają więcej DHA. Z
@Maou: Mózg ludzki (a także wszystko inne w przyrodzie) rozwijało się na skutek przypadkowych mutacji, które okazały się korzystne. Tako rzecze Darwin. To na co się powołujesz to z kolei: błędna teoria ewolucji Lamarcka.
Komentarze (101)
najlepsze
Komentarz usunięty przez moderatora
Komentarz usunięty przez moderatora
Co nie zmienia faktu że mózg ludzki rozwijał się dlatego że nasi przodkowie jadli mięso