GIS ostrzega:Wykryto bakterie w Kiełbasa surowa Metka Bawarska oraz Polska w...
Główny Inspektorat Sanitarny wydał ostrzeżenie publiczne dotyczące żywności. Wykryto Listeria monocytogenes w produktach: Kiełbasa surowa Metka Bawarska oraz Polska w Folii.
xandra z- #
- #
- #
- 70
- Odpowiedz
Komentarze (70)
najlepsze
( ͡° ͜ʖ ͡°)
Komentarz usunięty przez moderatora
Komentarz usunięty przez moderatora
Komentarz usunięty przez moderatora
W jakim to jest pisane języku? Czy tak trudno jest napisać tytuł bez tak rażących błędów i bez wielokropka na końcu, który jest tutaj ewidentnie niepotrzebny?
@Chrzonszcz: Też chciałem pojechać po opisie, ale niestety tu masz rację...
1 Świnia jest prawdziwym „śmietnikiem”. Je wszystko, wliczając w to mocz, odchody, brud, gnijące ciała zwierząt, robaki lub psujące się warzywa. Będzie jeść nawet narośle rakowe innych świń lub zwierząt.
2 Mięso i tłuszcz świń wchłania toksyny jak gąbka. Ich mięso może być 30 razy bardziej toksyczne niż wołowina lub dziczyzna.
3 Podczas jedzenia wołowiny lub dziczyzny, trawienie mięsa trwa 8-9 godzin, więc mała ilość toksyn w mięsie jest powoli wtłaczana do naszego systemu i może być „czyszczona” przez wątrobę. Kiedy jemy wieprzowinę, trawienie zajmuje tylko 4 godziny. Otrzymujemy zatem o wiele większą ilość toksyn w krótszym czasie.
4 W przeciwieństwie do innych ssaków, świnia nie poci się. Pot jest środkiem usuwania toksyn z organizmu. W takim wypadku toksyny pozostają wewnątrz ciała świni i w jej mięsie.
5 Świnie są tak odporne na trucizny, że ledwo można je zabić strychninami lub innymi szkodliwymi substancjami. Rolnicy często będą zamykać świnie wewnątrz lęgowiska grzechotników, gdyż zwierzęta te zjedzą węże, a nawet ukąszone, nie będą poszkodowane przez jad.
@xBadBoyx: czyli jeśli Kali zjeść serce lwa, to automatycznie Kali stanie się lwem?