Syrop glukozowy zamiast słodu w piwie? Jest zielone światło...
![Syrop glukozowy zamiast słodu w piwie? Jest zielone światło...](https://wykop.pl/cdn/c3397993/link_dh3uogQdVT7QQsF6u5PoSdaC281vP19O,w300h194.jpg)
Trybunał Sprawiedliwości Unii Europejskiej wydał wyrok, który ucieszy producentów piwa, ale konsumentów niekoniecznie. Uznał, że browary mogą zaoszczędzić na podatku, jeżeli zastąpią słód syropem glukozowym – pisze "Dziennik Gazeta Prawna".
- #
- #
- 144
- Odpowiedz
Komentarze (144)
najlepsze
źródło: comment_I4JYTrY4zstkOmGWgV3ZfumzvQSiqdUW.jpg
Pobierz@noffi: NIe, nie jest niezdrowy, to po prostu syrop z cukrów prostych. Cały myk w tym żeby kontrolować ile go spożywasz, bo nie działa na nasze naturalne hamulce - nie czujesz takiej sytości jak po spożyciu naturalnych cukrów. Czyli tak jak z wieloma innymi rzeczami - jak nie kontrolujesz ile spożywasz, to możesz miec problemy.
No niby spoko ale to jeszcze zwiększy biurokrację bo możesz się teraz latami sądzić co jest piwo a co nie jest. Już wolałem te ułomne (z % zawartością słodu) ale przynajmniej konkretne przepisy. Piłem sporo piw, które według mnie w ogóle jak piwo smakowały, rozumiem teraz trzeba się odwołać
Komentarz usunięty przez moderatora