Syrop glukozowy zamiast słodu w piwie? Jest zielone światło...
Trybunał Sprawiedliwości Unii Europejskiej wydał wyrok, który ucieszy producentów piwa, ale konsumentów niekoniecznie. Uznał, że browary mogą zaoszczędzić na podatku, jeżeli zastąpią słód syropem glukozowym – pisze "Dziennik Gazeta Prawna".
uncles z- #
- #
- 144
- Odpowiedz
Komentarze (144)
najlepsze
Komentarz usunięty przez moderatora
Od dawna nie piję tych szczyn
- syropu glukozowego
- kieliszka wodki
- estrogenu
- sladowych ilosci narkotykow czy innych substancji odurzajacych
Oh, wait....przeciez takie juz sa na rynku...
Dlaczego od razu WIĘCEJ regulacji. Jestem za tym, żeby było mniej, ale marzenie ściętej głowy. Chodzi o to, że tam gdzie nie trzeba, tam regulują. A w niektórych miejscach akurat regulacja może działać w interesie konsumenta.
Weźmy takie masło. Musi mieć te 82% żeby używać nazwy "masło" i to jest dobre.
Nie, no jak już piszesz o wyborze piw w Żabce, to już się jakaś fantastyka zaczyna.
Mam w okolicy małych miasteczek trochę lepszych czy innych piw ale... Wczoraj byłem akurat w większym mieście i akurat kupowałem piwa na imprezę. W Świecie Piw. Tam był dopiero wybór. Samych polskich producentów z kilkunastu różnych, różne style, różne gatunki...
Co do tego wyboru, to mam wrażenie, że podobnie słaby jest w temacie chipsów.