@Gawith_Apricot: hmmm no nie powiem, zadałeś pytanie, na które odpowiedzi szukać próżno... chyba logiczne, że do tego samego, co zrobią z reszta tego mięsa.
@FulTun: On go nie ostrzy, tylko wygładza. Do ostrzenia służy kamień i proces trwa kilka minut. Poźniej stal wystarczy wygładzić tzw. stalką, nie tworzą się żadne opiłki. W zawodowych ubojniach przy rozbiorze nóż ostrzy się max. 2 razy dziennie, jak jest czas. Naostrzony nóż wymaga już tylko stalki. Przy ostrzeniu noża kamieniem zrywasz warstwę stali i możesz to robić w obie strony (w dół i górę noża) a przy wygłaszani tylko
Komentarze (221)
najlepsze
@Anal_i_zator: zęby? + https://www.wykop.pl/link/1735478/pokrojony-swinski-odbyt-moze-udawac-kalmary/
W Azji to niczym chipsy sprzedają.
PS
Nick zobowiązuje!
Komentarz usunięty przez moderatora