@sztucznykarp: Tłusz pod wypływem spadku (nagłego) temperatury stężał. Reszta dania (głównie woda i wodne roztwory tego, co tam bulga sobie wesoło) temperaturę przejścia w stan stały ma o wiele niższa niż tłuszcz i nie zwraca szczególnej uwagi na lodowego gościa ( ͡°͜ʖ͡°)
Tak mnie oraz połowe gosci kiedys ciotka na weselu załatwiła. Talerz rosołu oraz potem mieso w sosie zjadlem, żeby sobie zrobić podkład pod wódkę. Potem zacząłem pic i obudziłem sie nastepnego dnia kompletnie zbejony. Ciocia ma diete i chciala dobrze dla nas. Takie fit zrobic. Wiec zebrala takim lodem caly tluszcz z potraw (-‸ლ)
Ale wiecie ze to wlasciwie nie ma zadnego zastosowania w rzeczywistosci? xD Nie wiem na jakiej trzeba byc diecie zeby wybierac tluszcz z dania, zamiast zjesc te lyzke masla mniej do sniadania na kanapce.
@chlebek_ziemniaczki: chodzi o to, że czasami przesadzimy coś gotując i wtedy to może być przydatne. Nie ze względu na kaloryczność, tylko, że w smaku danie może się wydać za tłuste.
Komentarze (148)
najlepsze