Desperados i jego słodka tajemnica, czyli potrzeby konsumenta peryferiów UE.
W polskim Desperadosie nie ma ani grama cukru ( ͡° ͜ʖ ͡°).. jest za to syrop glukozowo-fruktozowy na 3-im miejscu po wodzie i słodzie jęczmiennym. Dodatkowo syrop glukozowy. Za granicom jest jednak inaczej. Zgadnijcie jakie składniki posiada Desperados zza zachodniej granicy? I jeszcze Niemcy:
makensis z- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 239
- Odpowiedz
Komentarze (239)
najlepsze
zwykły cukier: 50% glukozy, 50% sacharozy
Super różnica, godna wszczynania afery zamiany jednego gówna na drugie g---o.
@jos: Podałem linki.. zwykły cukier jest złożony i w organizmie ulega rozkładowi za pomocą enzymów. Cukier prosty jak syrop glukoz-fruktoz. dociera do wielu organów w sposób zupełnie niekontrolowany i przez to nie jest zbyt rozpowszechniony na zachodzie..
@jos: zwykły cukier ma taki sam procent jak syrop.
Bo mimo stosunku 1:1 glukoza fruktoza, to masa glukozy jest wieksza więc wychodzi 58-42
Czyli miałem rację.
Właśnie byłem na urlopie w Polsce i mówiłem do kumpla, że trochę inaczej desperados smakuje niż w UK. Jakiś slodszy mi się wydawał, a smaku tequili jakby mniej.
Jesteś debilem?