KE zabiera się w końcu za podwójne standardy żywności w Europie.
Od maja br. produkty spożywcze w UE będą testowane według nowej metodologii, by wyeliminować stosowanie podwójnych standardów jakości na wspólnym rynku - poinformowała w piątek unijna komisarz ds. konsumenckich i sprawiedliwości Vera Jourova.
H.....k z- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 83
- Odpowiedz
Komentarze (83)
najlepsze
#!$%@?ć wolny rynek
Komentarz usunięty przez moderatora
Komentarz usunięty przez moderatora
Po pierwsze dlatego, że utrudni to konkurowanie Polskim firmom bo skoro zachodnie sprzedają nam produkty gorszej jakości to wystarczy, że Polskie będą sprzedawały lepszej i przekonają do nich ludzi, a jeżeli wymusi się na zachodnich lepszą jakość to będą mogły konkurować tylko marką i kapitałem, a w tej konkurencji wypadamy blado. Swoją drogą z czasem jakby dzięki lepszej jakości produktów Polskie firmy przejęły większą część rynku to i tak zachodnie musiałyby
za każdym razem z mokrego snu wykopków o magicznym wolnym rynku, gdzie każdy konsument jest świadomy, dobrze poinformowany i wie wszystko o produkcie xD
taki rynek nie jest w rzeczywistości możliwy do funkcjonowania, zawsze będzie jakiś ktoś kto będzie chciał
nikt nie ma prawa być dymanym w dupsko, z racji tego, że czegoś nie rozumie