Bułgarskie produkty, których warto spróbować - Ljutenica, kaszkawał, menta, itd.
W artykule prezentujemy listę produktów, które warto kupić będąc w Bułgarii. W artykule znajdziecie produkty mleczne, alkohole, jedzenie i i inne produkty.
MG78 z- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 75
- Odpowiedz
Komentarze (75)
najlepsze
- Wiesz stary, jakie w Polsce to mają życie... Rano wstajesz, śniadanie - seks, później kąpiel, drugie śniadanie - znowu numer, do obiadu jeszcze parę razy, po obiedzie znowu seks i tak już do samej nocy...
- A skąd Ty to wiesz? Byłeś kiedyś w Polsce?
- Ja nie, ale moja siostra była.
( ͡° ͜ʖ ͡°)
Rozmowa dwóch Galów:
- Wiesz stary, jakie Rzymianie to mają życie... Rano wstajesz, śniadanie - seks, później kąpiel, drugie śniadanie - znowu numer, do obiadu jeszcze parę razy, po obiedzie znowu seks i tak już do samej nocy...
- A skąd Ty to wiesz? Byłeś kiedyś w Rzymie?
- Ja nie, ale moja siostra
Panowie, oni są tam i tak nieźle skłóceni, nie warto podsycać ognia.
Poznaliśmy bo sąsiadka przyniosła na międzynarodowego grilla. Takie dobre, że można jeść z makaronem solo.
Ale i tak lutenica rulez, najlepsza oczywiście domowa, mam słoiczek z ostatniego pobytu w BG.
Dla mnie to brzmi jak zsiadłe mleko (kwaśne, kwaszone mleko), a nie jogurt.
Z tym cedzeniem to pewnie chodzi o mikrofiltrację zsiadłego mleka. Nie znam się na mleczarstwie, ale wiem że niektóre browary mikrofiltrują piwo zamiast je pasteryzować. Faktycznie bakterie i zawiesiny przez mikrofiltry nie przechodzą, więc termin przydatności znacznie się wydłuża.
Komentarz usunięty przez moderatora
Komentarz usunięty przez moderatora
Drogi autorze, kiedy odstawisz świeże, polskie mleko najlepiej z krowy polskiej czerwonej, na kwaśne, to również będziesz musiał jeść je łyżką. I można takie kwaśne mleko kupić.
Co do rozróżnienia jogurt vs. kwaśne mleko - oba produkty powstają w wyniku fermentacji mleka. I pierwotnie powstawały w