Producenci żywności oszukują nas na każdym kroku. Nie obchodzą ich nasze...
fobie i przejściowe mody żywieniowe. Nasz produkt nie ma „E” – zachwala w reklamie jeden ze swoich wyrobów znana firma Winiary, ustami wynajętej do tego Anny Nowak-Ibisz. To kompletna bzdura, oburzają się internauci. Nie dość, że produkty Winiar pełne są substancji E, to wiele z nich jest nie...
nikto z- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 182
- Odpowiedz
Komentarze (182)
najlepsze
Komentarz usunięty przez moderatora
Kiedyś stosowało się dużo soli lub wędziło. Obecnie uważa się sól za śmiercionośną, a wędzenie za rakotwórcze.
- W zupkach w proszku i innych daniach w proszku (Knorr Gorący Kubek) zniknął szkodliwy glutaminian sodu.
- Spopularyzowały się soki 100% (ostatnia nowość to znany nam "Kubuś" który teraz składa sie tylko z przecierowych soków bez cukru i wody) z domieszkami witamin i mikroelementów kosztem nektarów i napojów, w smakowych wodach coraz rzadziej
@Uchodzca_Z_Polski: to nie glutaminian sodu (będący ważnym elementem kuchni azjatyckiej) jest szkodliwy, tylko żywienie się zupkami z paczki zamiast zjeść normalny obiad.
przestałem czytać