Polska firma wypuściła na rynek kabanosy i kiełbasę ze ślimaków
– Wydaje mi się, że jesteśmy pierwszą w Polsce, o ile nie w Europie, firmą, która odważyła się na zrobienie kiełbasy ze ślimaków – mówi nam jej szef, Grzegorz Skalmowski i częstuje nas swoimi wyrobami. Próbujemy. Pierwszą reakcją jest zaskoczenie....
nikto z- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 23
- Odpowiedz
Komentarze (23)
najlepsze
Hmm nigdy nie jadłam ślimaków. Jaki ślimaki, oprócz tego, że ślimakowy, mają smak?
Teraz ślimaki już śpią zakopane gdzieś pod ziemią, zbieranie ich było by trudne.
Tak właściwie to przemysłowy skup ślimaków trwa tylko od 20 kwietnia do 31maja, a od czerwca w jednych miejscach zaczyna się okres ochronny a w innych (tam gdzie są uprawy, parki) zaczyna się ich trucie i też się nie zbiera żeby się nie zatruć zatrutymi ślimakami.
Komentarz usunięty przez moderatora
Poza tym kto powiedział, żeby się ograniczać do 10kg tygodniowo? Dziennie do skupu można obrócić z 5 razy i tak przez 5 dni w tygodniu zbierze się 500zł.
A niektórzy po zarobieniu pierwszych 30zł piją za nie do wieczora i nie potrzebują już jeść.