Jesz za szybko? Grozi Ci cukrzyca, choroby serca i udar!
Im szybciej pochłaniasz jedzenie, tym szybciej... tyjesz, wzrasta Ci ciśnienie i "zły" cholesterol, waha się poziom cukru we krwi a na dodatek możesz nabawić się zespołu metabolicznego, przez który będziesz narażony na wiele chorób cywilizacyjnych - niezwykłe odkrycie japońskiego kardiologa!
piorunews-piorunews z- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 134
- Odpowiedz
Komentarze (134)
najlepsze
Sto procent osób które zjadło w życiu brokuła umarło, ja bym tu sie doszukiwał jakiegoś związku ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@piorunews-piorunews: Tak, ten związek, czyli korelacja, wynika z tego że ci co jedzą szybciej jedzą też więcej, i przeważnie gówniane jedzenie. To nie jest związek przyczynowo-skutkowy. Jak ktoś ma konkretną ustaloną dietę (konkretny skład i ilość kalorii) to bardzo wątpię czy będzie jakikolwiek związek
@konsumpcjusz: Tak, na przykład, że to jak szybko jesz nie ma znaczenia ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Pamiętam natomiast kumpla z podstawówki. Ten to był agent. Nie dość że wywalał przez okno mięso i jadł same ziemniaki, to jeszcze robił to przez 2-3 godziny. Była nawet akcja wykrycia sprawcy "latających kotletów" i zafajdanego mięsiwem trawnika. Na szczęście dostał
Niestety artykuł (a i również źródło po angielsku) nie informuje nas o sposobie odżywiania tych ludzi
@Fenxo:
@heheszkitroche: I czym mam je zastąpić?