5 trucizn w pożywieniu, o których nie wiecie!
Naturalnie występujące w żywności trucizny to jady trupie, mykotoksyny, botulina (jad kiełbasiany), solanina i tomatyna. Najbardziej trująca jest botulina, nieco mniej aflatoksyny, zaś jady trupie są nawet 1000 000-krotnie mniej trujące od aflatoksyn ...
- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 75
- Odpowiedz
Komentarze (75)
najlepsze
Problem to by był, jakby Ci takie jabłka zasmakowały i codzień chodziłbyś pod drzewo zbierać spady i je jesć.
Natomiast spozycie takiego obitego jabłka od czasu do czasu krzywdy nikomu nie zrobi.
Co do konserwantów, to faktycznie są one miliony razy mniej szkodliwe niż rakotwórcze mykotoksyny. Najgorsze co może się przytrafić żywności, to rozwój na niej pleśni nawet jak jej nie widać gołym okiem.
A weganie to sekta religijna, którym rano capi z ust trupim jadem ( ͡° ͜ʖ ͡°).
@karaichata:
Na tym polega ich wykwintność, że ten sam szczep z sera pleśniowego, przeniesiony na inny ser czy mięso i hodowany w naszej lodówce wytworzy pleśnie dla nas szkodliwe.
Komentarz usunięty przez moderatora
@wywrotek_smolenski
Gdyby nie obraz to pomyslalbym ze to Maklowicz xD
Czy na prawdę trzeba dawać tak #!$%@? tytuły?
O jadzie kiełbasianym słyszałem, więc zakopuję jako informację nieprawdziwą.
czyli mama mnie całe życie truła, odkrawając nadgniłą część jabłek, z reszty robiła kisiel, suszyła albo gotowała kompot (╯︵╰,)
tak samo też z pleśnią na dżemie albo koncentracie.... ona nie jest powierzchniowa, tylko, jak się pojawia, to jest już grzyb wszędzie.
https://vitalia.pl/artykul8791_Popsuta-zywnosc-na-talerz-czyli-czy-mozna-zjesc-nadgnite.html
http://bustermed.pl/trujace-toksyny-w-zgnilych-owocach/
2) https://www.facebook.com/polowanienazdrowie/posts/1275388689181433
Ale o czym to świadczy, że autor postu użył takiej bzdury jako argumentu?
1: Chce na siłę zwiększyć ilość