Niesamowity show eksperta od whisky - Jak smakuje szkocka po $50000 za butelkę?
Master Blender Richard Paterson z niebywałym humorem opowiada jak degustować szkocką whisky, aby wydobyć z niej wszystkie smaki i docenić jej głębię. Destylarnia Dalmore wypuściła okolicznościową 50-letnią whisky dla uczczenia 50 lat pracy Richard’a Patersona wartą 50000 funtów.
![Mesk](https://wykop.pl/cdn/c3397992/Mesk_GEVRj8WS4M,q52.jpg)
- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 147
- Odpowiedz
Komentarze (147)
najlepsze
Dobry smieszek ( ͡° ͜ʖ ͡°)
A tak wogole to fajnie ze sie przebilo, sam bym skosztował w ten weekend(⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
źródło: comment_UfEIkaZuc2SzxfEcBEuB72z1zO29qrOS.jpg
Pobierzźródło: comment_kIhpU1ilC7Bck7RYntnjNU01zcX8hcPU.jpg
PobierzJak stwierdza David Robertson, Rare Whisky Director w gorzelni Dalmore: Dalmore Trinitas to 64 letnia single malt, która jest tak samo wyjątkowa, jak i rzadko spotykana. Jest przygotowywana ręcznie i przechowywana z wielką troską przez tak długi okres czasu, że może uchodzić za doskonałość w historii naszej gorzelni.
Ostatnie dwa lata Trinitas spędziła w dziesięciolitrowej beczce z białego, amerykańskiego dębu. Główny gorzelnik Richard Paterson przygotował ją nasączając ją przed napełnieniem dwoma cennymi gatunkami sherry: Matusalem Oloroso i
źródło: comment_1sdV9Ejk5bzOuY4QhEublRR503LnhHSj.jpg
Pobierz( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
źródło: comment_31CZEmOGSjtc81WUHcVetTRFlxHJNjT0.jpg
Pobierzźródło: comment_9f3sar8khPGBE0TfRX9zcJ4Ykqfk1T5Q.jpg
Pobierz