Nie lubię takich filmów, niby edukacyjne how its made, a tak naprawdę reklama wybielająca produkt. Skład np. majonezu roleskiego jest dużo "bogatszy" niż woda, olej i żółtko, a o stabilizatorach czy barwnikach - ani słowa.
@lightkozak: Guma ksantanowa: Pozwala regulować lepkość chrzanu. Guma Guar - Żeby zagęścić chrzan, wzmacnia działanie gumy ksantanowej. Sorbinian potasu: hamuje rozwój pleśni i drożdży.
@Bartoni: Faktycznie nic strasznego, biorąc pod uwagę że dopuszczalne dzienne spożycie takiego sorbinianu wynosi tylko 25 mg/kg ciała, a u niektórych osób wywołuje reakcje alergiczne, podrażnienia skóry, astmę oraz problemy behawioralne.
@dr_gorasul: Czy ona nie była na rynku tylko przejściowo? Bo przez kilka miesięcy kupowałem parę lat temu i znikła ze sklepów w okolicy, nad czym bardzo rozpaczam bo to całkiem niezła kopia angielskiego Colmansa była.
@to267224: Ja się chyba wybiorę do Polo, bo swego czasu po wielu latach w końcu znalazłem tam keczup Włocławek, bardzo możliwe że ta musztardka tez tam będzie.
@blueray: gościa od projektu etykiety to należało by rozstrzelać ... nie lepiej wywalić "Musztarda - Gorczyca z miodem" a małymi "krem" ? co tu jest ważniejsze ?...
@morghul: Jak najbardziej ... nawet wdzianka to sugerują (co nie jest głupie) - spójrz na stopklatkę w 6:51 (pani w białym - majonez, gość w żółtym - musztarda, gość w czerwonym - ketchup) .. i od razu wiesz kto jest z jakiego wydziału :) To się tyczy też kluczowych części zamiennych - często tych samych ale z różnymi nastawami czy parametrami - kolor mówi jaki wydział - nie trzeba się domyślać
Komentarze (154)
najlepsze
@dan3k: To autentyczne zdjęcie z ceremonii rozpoczęcia nocnej zmiany w fabryce Roleski.
Źródło: http://republikaroleski.pl/product/sos-chrzanowy/
Guma ksantanowa: Pozwala regulować lepkość chrzanu.
Guma Guar - Żeby zagęścić chrzan, wzmacnia działanie gumy ksantanowej.
Sorbinian potasu: hamuje rozwój pleśni i drożdży.
Moim zdaniem nic strasznego.
via Wiki.