Cytryna - uzdrawiający cud z zamrażalnika
Cytrynowa skórka, zawiera do 10 razy więcej witamin niż jej miąższ i sok. Oprócz zdrowotnych właściwości pomaga zwalczać toksyczne związki w organizmie
AOWF z- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 4
Cytrynowa skórka, zawiera do 10 razy więcej witamin niż jej miąższ i sok. Oprócz zdrowotnych właściwości pomaga zwalczać toksyczne związki w organizmie
AOWF z
Komentarze (4)
najlepsze
Pomarańcze i inne cytrusy są transportowane z daleka, dlatego na ich skórkę nanoszone są konserwanty, które zapobiegają psuciu się. Najbardziej popularny jest imazalil, dzięki któremu owoce nie pleśnieją
@JuniorJack: Jeśli kupisz w sklepie cytrusy - cytryny, mandarynki, pomarańcze w opakowaniu zbiorczym, najczęściej w postaci siateczki, to obowiązkowo musi być na takim opakowaniu etykieta, na etykiecie zawsze są wyszczególnione użyte środki konserwujące, najpopularniejszym z nich jest imazalil. W przeciwieństwie do hasła na polskiej Wikipedii, niemiecka podaje więcej informacji, m.in. o toksyczności.
Jedzenie tak spreparowanych cytrusowych skórek nie jest dobrym pomysłem,