Polski Street Food w Chicago - U Jima!
Hitem restauracji jest kanapka "Maxwell Street Polish Sausage Sandwich" z polską kiełbasą, grillowaną cebulą i musztardą. Restauracja przez okres jej działalności pozyskała sobie masę zadowolonych klientów.
krakowski_knur z- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 171
Komentarze (171)
najlepsze
Także jest jest naturalne ze rodowici machają ręką i mówią "Obok prawdziwego X to Y nie leżało" bo to samo robią wszyscy z krajów rodowitego pochodzenia potraw.
Kielbasa sausage =/= Polska kiełbasa
Vienna Schnitzel =/= Wienerschnitzel
Gyro =/= γύρος (Gyros)
i tak dalej...
Im biedniejszy kraj tym tańsza siła robocza - niższe płace, co przekłada się na niższe ceny.
Komentarz usunięty przez moderatora
W USA mówiąc "polish sausage" masz na myśli jej typ a nie kraj pochodzenia (czyli kiełbasa lepsza od parówki, coś w stylu Śląskiej czy Podwawelskiej). Chciałbym również zauważyć że kiełbasa którą dostaniesz w Polsce w barze czy z budy na jarmarku, czy nawet na grillu szwagra wcale nie będzie lepszej jakości (wręcz przeciwnie). No i w Chicago ma własą specyfikę, swój własny polish mikroklimat.