Jeszcze ktoś w to wierzy? Faktycznie o naturalności jedzenia można polemizować. Ale biznes jest tak duży i tak wrażliwy na błędy, że wszystko jest tam ustawione tak, że nie ważne co z menu weźmiecie to nie macie prawa mieć sraczki na drugi dzień bo mac na tym sporo traci i ryzykuje pozwy (w USA). Raczej dostanę za to wiele minusów ale moim zdaniem, jeżeli komuś zależy na jakości (chodzi mi tutaj o
@bonifacy2 O jak się kiedyś potrułem żarciem z maka. Całą noc rzygałem dalej niż widziałem. To było w czasach przed-internetowych, więc nawet rodzicom nie przyszło do głowy iść i robić gównoburzę w tej sprawie. W Stanach pewnie nawet jakąś kasę dałoby się na tym ugrać ( ͡°ʖ̯͡°)
@bonifacy2: ale co "Jeszcze ktoś w to wierzy?" nie czaje.. w co wierzy? Tak wyglada proces produkcji przetworzonego jedzenia / miesa i jak bys sie nie domyslil nie chodzi tu tylko o McDonaldsa.. Nie wiem co tu do wiary. Spulchniacze, wypelniacze, konserwanty, chemia!, przyprawy, mielenie ect. Wszystko to zostalo pokazane w filmie. Z czym ty masz problem?
Ze co? film zniszczyl Tobie światopogląd bo w koncu uświadomił Cie czym sie regularnie
Te legendy o produkcji to już sobie można między bajki włożyć. Wizerunek marki jest za drogi by go popsuć mieląc papier do mięsa. Chemia taka sama jak u innych. To my decydujemy czy mamy ochotę na takie jedzenie a jak mamy to jak często.
@mnlf: w McD smaży się w jednym oleju, w osobnej komorze dla każdego rodzaju mięsa (osobno dla nuggetsów, osobno mięso do kurczakburgera, osobno stripsy, osobno serki, osobno rybę itd.), aż pomiar wykaże, że olej się nie nadaje do dalszego użytku lub wynik jest bliski np. widać, że jutro będzie trzeba wymienić. Czyli raz na kilka dni. Olej jest dodatkowo filtrowany co kilka cykli smażenia i wszelkie ubytki np. to co zostanie
@mnlf: Możesz podać minutę w której widać, że przetworzone mięso jest używane w Mc? Czy tylko bez oglądania powtarzasz miejskie legendy o maku, żeby nazbierac trochę minusów?
Ktoś to w ogóle oglądał? Przecież ten materiał w ogóle nie jest to maku tylko o nuggetsach, a później o przetwarzaniu mięsa drobiowego. Jedyna wzmianka o maku jest na samym początku filmu, gdzie dowiadujemy się ,że tak naprawdę nuggetsy z maka, w porównaniu z innymi które były tutaj poruszane, są najlepsze, bo robione tylko z piersi kurczaka bez dodawania monu.
Zakop za informacje nieprawdziwą. Ta demagogia i miejskie legendy o maku już
klik Czy my żyjemy w średniowieczu? Kto normalny kroi surowe mięso i warzywa tym samym nożem, do tego na tej samej desce? Że o myciu rąk nie wspomnę...
Komentarze (31)
najlepsze
Ze co? film zniszczyl Tobie światopogląd bo w koncu uświadomił Cie czym sie regularnie
Przecież ten materiał w ogóle nie jest to maku tylko o nuggetsach, a później o przetwarzaniu mięsa drobiowego. Jedyna wzmianka o maku jest na samym początku filmu, gdzie dowiadujemy się ,że tak naprawdę nuggetsy z maka, w porównaniu z innymi które były tutaj poruszane, są najlepsze, bo robione tylko z piersi kurczaka bez dodawania monu.
Zakop za informacje nieprawdziwą. Ta demagogia i miejskie legendy o maku już