Sprawdzam ostrość jednego z moich nozy na pomidorze.
Wczoraj odświezyłem jeden z moich nozy kuchennych (olejowanie rekojesci, szlifowanie głowni papierem 500 oraz ostrzenie) i mnie naszło na zrobienie "testu pomidora". Mina żony jak o 9 wieczorem w niedziele wnosiłem statyw i oswietlenie do kuchni bezcenna :) Nóż ostrzony na ceramicznych prętach.
Trollsky z- #
- #
- #
- #
- 233
- Odpowiedz
Komentarze (233)
najlepsze
Po pierwsze wyrywasz sobie włos i przecinasz go w powietrzu. Jeżeli nóż przetnie włos, to dobrze, jeżeli nie przetnie, to źle.
Po drugie uderzasz ostrzem o kamień. Jeżeli wyskoczy iskra, to dobrze, jeżeli nie wyskoczy, to źle.
Po trzecie chowasz nóż pod kurtkę i odchodzisz. Jeżeli sprzedawca nie zauważy, to dobrze, jeżeli zauważy, to źle.