@blade9999: nie chodzi o to. smakują im rzeczy, które nie są dostępne na każdym rogu. poza tym z materiału wynika, że lokal ma tradycję. sam chciałbym przez kilkanaście lat chodzić do tego samego lokalu chociażby po głupią bułkę z parówką. Jeśli jest dobra- będę tam chodził przez naście lat i nigdy mi się nie znudzi. Poza tym- atmosfera.
Wątek o Chicago więc tu wrzucę - może ktoś na miejscu to przeczyta i będzie w stanie pomóc. 1.04 - zaginął tam kolega, podobno mieszkanie otwarte, tv włączony, on i auto zniknęli. Do dziś nic nowego w tej sprawie nie ma.
Ciekawe czy ta amerykańska kiełbasa faktycznie smakuje jak prawdziwa polska kiełbasa...
@who_cares2: Czesto smakuje LEPIEJ niz polska kielbasa z Polski. Pol malopolski czy podkarpacia ma jakas rodzine w USA i to czesto jeszcze od "przedwojnia". Oni wzieli ze soba receptury i przepisy. Mozna tez robic tradycyjne, dobre wyroby bo sa ludzie ktorzy za nie zaplaca.
@Taco_Polaco: @who_cares2: Potwierdzam, smakuje lepiej niż większość kiełbas które można dostać w Polsce w supermarketach. Przede wszystkim nie ładują w nią tony wody i jakiegoś gówna. Po usmażeniu nie kurczy się drastycznie.
Mówiąc szczerze, to to by się sprawdziło w Polsce. Generalnie nasze fast foody poza sieciowe to albo kebaby, albo budki u pani Grażynki z zapiekanką z pieczarkami, albo hipsterskie burgerownie z burgerem za 40 złotych. Chętnie bym otworzył taka budę jak na filmie: Krótka lista potraw, burger/kanapka z na przykład pieczonym, lub z grilla karczkiem sosem i cebulą, Hot dogi z takimi własnie kiełbaskami, musztardą i dobrą bułką, ewentualnie jakieś kanapki na
Kurcze, albo ta knajpa jest tak bardzo popularna w Chicago, albo nie mają zbyt wielkiej konkurencji, bo już któryś raz widzę ją w jakimś programie o jedzeniu w Chicago.
Komentarze (118)
najlepsze
@bercikk: Polska kiełbasa w Chicago jest dostępna na każdym rogu:)
@BezzebnyKloszard: Uwielbiam keczup ale do kiełby ostra musztarda to podstawa!
@who_cares2: Czesto smakuje LEPIEJ niz polska kielbasa z Polski. Pol malopolski czy podkarpacia ma jakas rodzine w USA i to czesto jeszcze od "przedwojnia". Oni wzieli ze soba receptury i przepisy. Mozna tez robic tradycyjne, dobre wyroby bo sa ludzie ktorzy za nie zaplaca.