Jedzenie ma datę ważności nie bez powodu, na przykład jego plan spalił na panewce już w momencie w którym znalazł sushi w opakowaniach, co prawda większość jedzenia lekko po dacie ważności nadal będzie w miarę zjadliwa i co najważniejsze bezpieczna do zjedzenia to trzeba mieć jakieś minimum podstaw wiedzy z zakresu psucia się jedzenia i patogenów, które mogą w nim występować. Począwszy od groźnych bakterii produkujących szereg toksyn w tym toksyna botulinowa.
@Centuri0n: trochę #!$%@? bo data jest bo musi być nie mów ze nigdy nie zjadłeś mięsa np 4 dni po dacie które było cały czas w lodowce i oczywiście nic się z nim nie działo ? To samo tyczy się innych produktów jeśli są dobrze przechowywane. Zresztą wąchając, dotykając jezdnie umiesz stwierdzić czy coś z nim nie tak
@fraciu: Ale czy ty w ogóle przeczytałeś mój komentarz? No i nie powiesz mi, że mięso ze śmietnika gdzie temp +20 nadal będzie dobre, nawet jeśli data ważności się zgadza a przecież cały czas o tym traktuję w wypowiedzi, o jedzeniu ze śmietnika. Więc z nas dwóch to pier-dolisz tylko Ty.
Komentarze (7)
najlepsze
No i nie powiesz mi, że mięso ze śmietnika gdzie temp +20 nadal będzie dobre, nawet jeśli data ważności się zgadza a przecież cały czas o tym traktuję w wypowiedzi, o jedzeniu ze śmietnika. Więc z nas dwóch to pier-dolisz tylko Ty.