Nalewka wiśniowa
SKŁADNIKI: - kilo wiśni - 0,7 litra wódki - cynamon i wanilia - 250g cukru - 100ml wody PRZYGOTOWANIE: 1. Wiśnie starannie płuczemy w cieplej
szymonodyjas z- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 5
- Odpowiedz
SKŁADNIKI: - kilo wiśni - 0,7 litra wódki - cynamon i wanilia - 250g cukru - 100ml wody PRZYGOTOWANIE: 1. Wiśnie starannie płuczemy w cieplej
szymonodyjas z
Komentarze (5)
najlepsze
Kurczaka bardzo starannie umytego układamy na dnie naczynia, najlepiej szklanego. Dodajemy goździki, cynamon, skrapiamy cytryną. Tak przygotowanego kurczaka zalewamy szklanką wina białego, szklanką wina czerwonego, dodając 100 ml ginu, 100 ml koniaku, 200 ml smirnoffa i 50 ml białego rumu i obowiązkowo 150 ml tequili. Potrawy nie musimy
nawet poddawać obróbce cieplnej. Kurczaka #!$%@? bo jest do dupy.
Natomiast... Sos! Sos jest...paluszki lizać!
czy smak uzyskany tym przepisem w porównaniu ze zgnieceniem wiśni w naczyniu, dodaniu do tego reszty składników + wódki, zamknięciu ewentualnie na noc w lodówce żeby się "przegryzły" smaki i przefiltrowaniu jest aż tak warty czekania na to 4 tygodnie??
PS. To nie hejt itp. pytanie laika ;)
@Ulvarin: To właśnie o to czekanie tu chodzi.