Ach, dojrzewające rekiny! Pychotka. Podobno… Na Kuchnia TV jest program „Bizzare food” w którym pewien kucharz jada przeróżne dziwności. I właśnie był na Islandii w miejscu gdzie te rekiny dojrzewają. Ogólnie jada się je tak gdyż ich mięso jest trujące, natomiast fermentacja pozwala pozbyć się trucizny. „Fabrykę” (czytaj: dużą szopę) czuć z odległości około 5 km. Ale nie wydaje mi się aby to było aż tak niesmaczne gdyż mięsko to dojrzewa podobnie
Do komiksu jeszcze lutefisk bym dorzuciła - rybka przygotowywana NaOH - jeśli za długo ją się tak potrzyma, to może zamienić się w mydło ;). http://en.wikipedia.org/wiki/Lutefisk - dla żądnych wiedzy.
Komentarze (80)
najlepsze
http://www.cracked.com/funny-2057-hangovers/
chyba w damskim
http://www.google.com/search?q=hakarl