Steki bez uśmiercania zwierząt. Paski z prawdziwej skóry, ale bez zabijania krów
Wytworzenie kilograma wołowiny wymaga ok. 10 kg paszy i 15 tys. litrów wody. Produkcja in vitro byłaby wielokrotnie tańsza – według wyliczeń ekspertów Uniwersytetu Oksfordzkiego wymagałaby od 40 do 60 proc. mniej energii przy niemal całkowitej redukcji emisji gazów cieplarnianych.
MalyBiolog z- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 151
Komentarze (151)
najlepsze
A potem:
Więc albo jesteś bardzo słabym biologiem, albo nie wiem.
@TX1683: w takim razie znajdź badania naukowe (a najlepiej jakieś metaanalizy), które mówią o konieczności jedzenia mięsa. Oni to ogłosili właśnie na podstawie takich badań i analiz. Jeśli uważasz, że wszystkie są niewiarygodne, to na czym w ogóle opierasz swoją wiedzę?
@ZawodowyZawodowiec: nie i nie. Po pierwsze, wegetarianinem z argumentami zostaje się z powodu cierpienia zwierząt, a gdyby te nie cierpiały przy produkcji mięsa to ktoś by po prostu ot, nie jadł mięsa bo nie lubi czy coś... ja nie jem frytek i czipsów, a nie dokładam sobie do tego ideologii - z niejedzeniem mięsa będzie tam samo. Co do pracy to skoro praca będzie
@Ercefet: widocznie jesteś mało wrażliwym człowiekiem (albo naczytałeś się za dużo bzdur na Wykopie).