Umami – smakowe oszustwo rodem z Azji
Skala społecznej niewiedzy na temat glutaminianu sodu i substancji podobnych jest wielka niczym rozmiary przemysłu chemiczno-spożywczego, serwującego każdego dnia i w każdym markecie „zupki w proszku”, chipsy i wszelkiego rodzaju dania instant...
heniu85 z- #
- #
- #
- #
- #
- 7
Komentarze (7)
najlepsze
Nic nie wie, a mówi znów jak obeznana,
Że spiski, że schorzeń jest masa…
Lecz czytać ja bardziej doradzam
Miast pism nierzetelnych, rzetelne badania.
Sensacja, wynik którego nikt się nie spodziewał, ludzie którzy dostawali smaczne jedzenie jedli więcej i byli grubsi.
Smaczniejsze jedzenie zwiększa prawdopodobieństwo wystąpienia nadwagi.
Na to warto zwrócić uwagę, szczególnie przy tej ilości chorych osób na depresję w Polsce. Jak ktoś spożywa to w hurtowych ilościach