Mięso z laboratorium może zastąpić naturalne w ciągu 10 lat
![Mięso z laboratorium może zastąpić naturalne w ciągu 10 lat](https://wykop.pl/cdn/c3397993/link_rESxV1Ah75ND6pUqTB7rYwiGWrIPXuO6,w300h194.jpg)
Czy ktoś ma ochotę na mięso, które powstało w laboratorium? Profesor Mark Post, naukowiec który stworzył pierwsze na świecie mięso in vitro twierdzi, że żywność tego typu stanie się w przyszłości bardzo popularna - stanie się wręcz luksusem, a w ciągu 10 lat nawet zastąpi naturalne mięso w sklepach.
![TylkoNauka](https://wykop.pl/cdn/c3397992/TylkoNauka_BlliM7KvVj,q52.jpg)
- #
- #
- #
- #
- #
- 184
- Odpowiedz
Komentarze (184)
najlepsze
Ja myślę, że będzie to tanie żarło dla januszów - tak jak teraz szynka z wody, soi, kolagenu, 17 E-syntetyków i skórek wieprzowych - a luksusem będzie krwiste, świeżo ubite zwierzątko.
Mnie jakoś do tego syfu z labu nie ciągnie.
Jajka beda odkrecane jak w sex misji.
Mam nadzieje,ze nie za naszych czasow.
@pawlak: ok dzięki za info