Dlaczego jedzenie przywiera? - Nauka. To lubię.
Podobno niektórzy potrafią przypalić nawet wodę. I coś w tym jest. Dlaczego potrawy przywierają do patelni?
mietek79 z- #
- #
- #
- #
- #
- 111
- Odpowiedz
Podobno niektórzy potrafią przypalić nawet wodę. I coś w tym jest. Dlaczego potrawy przywierają do patelni?
mietek79 z
Komentarze (111)
najlepsze
Szczerze to podczas oglądania nawet nie zaróciłem uwagi, ze tam jest jakas nazwa :P
Wchodzi mąż do kuchni, gdzie żona robi jajecznice i miesza widelcem na patelni.
Mąż mówi do żony: Nie drap po teflonie!
Żona na to: Sam jesteś POTEFLON!
@archemicuss: A czymże innym jest brak tarcia, jak nie brakiem oddziaływania elektromagnetycznego pomiędzy stykającymi się powierzchniami, którego źródłem jest brak transferu energii powodowanego właśnie brakiem wolnych elektronów?