Dlaczego jedzenie przywiera? - Nauka. To lubię.
Podobno niektórzy potrafią przypalić nawet wodę. I coś w tym jest. Dlaczego potrawy przywierają do patelni?
![mietek79](https://wykop.pl/cdn/c0834752/9b668d955b10537a21dd9d0e6193292883918181fda1d80e07d5ac7db3755b89,q52.jpg)
- #
- #
- #
- #
- #
- 111
- Odpowiedz
Podobno niektórzy potrafią przypalić nawet wodę. I coś w tym jest. Dlaczego potrawy przywierają do patelni?
Komentarze (111)
najlepsze
źródło: comment_liDYsAEg4rAB7whpukrr4fNTE3M2Est0.jpg
PobierzSzczerze to podczas oglądania nawet nie zaróciłem uwagi, ze tam jest jakas nazwa :P
Wchodzi mąż do kuchni, gdzie żona robi jajecznice i miesza widelcem na patelni.
Mąż mówi do żony: Nie drap po teflonie!
Żona na to: Sam jesteś POTEFLON!
@archemicuss: A czymże innym jest brak tarcia, jak nie brakiem oddziaływania elektromagnetycznego pomiędzy stykającymi się powierzchniami, którego źródłem jest brak transferu energii powodowanego właśnie brakiem wolnych elektronów?