Jak poprawnie usmażyć pierś z kurczaka - trzeci film z cyklu #gotujzwykopem.
Jakiś czas temu napisałem wpis na mikroblogu o smażeniu kurczaka. Sporo osób prosiło mnie o nagranie filmu więc dziś się za to zabrałem i efekty można podziwiać na moim kanale youtube. Przy okazji chciałem podziękowac całemu mikroblogowi za wsparcie.
RobertTyward z- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 10
- Odpowiedz
Komentarze (10)
najlepsze
Piersi z kuraka kroimy na paski, ile komu trzeba tyle kup i zrób paski z tego :)
Zapodaj mieszankę warzywną mrożoną (ja lubię te "chińskie" ale np. z Lidla meksykańska też jest kozak)
Nie wpieprzaj dużej ilości oleju, daj tylko tyle żeby wok czy patelnia była mokra tam gdzie się smaży nasze żarcie.
drugie primo: w woku chyba w życiu nie smażyłeś/łaś, więc daruj sobie wstawkę
trzecie primo: pierś z kurczaka to jednak coś innego niż "kura"
czwarte primo: idź do warzywniaka i kup warzywa