Neapolitańska pizza pod ochroną UNESCO?
Dosyć pizzy z rzekomo włoskim sosem pomidorowym z Brazylii, amerykańską "oliwą z Pompejów" i niemieckim serem przypominającym mozzarellę tylko z nazwy i wyglądu - apelują włoscy rolnicy. Chcą, by na straży prawdziwej rodzimej pizzy stanęło UNESCO. A Wy, jaką pizzę lubicie najbardziej?
Rimfire z- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 14
Komentarze (14)
najlepsze
Wyczystko musimy udziwnić i robić po swojemu a mamy pretensje jak ktoś robi bigos z parówek
Jak dla mnie, ta pierwsza bardziej "ślinotokowo" działa :)
Wątpię. Wolisz ciągnące się seropodobne coś od włoskiej mozarelli czy parmezanu? Farbowaną, tłustą kiełbasę pepperoni od szynki parmeńskiej? Grube, gumowe ciasto od włoskiej cieniutkiej, chrupiącej pizzy? :]