Dziś jest niedziela, a zatem przedstawiam przepis na "chiński rosół" [GZW]
Znacie powiedzenie o tym, że kobieta informatyk jest jak świnka morska? Ani świnka, ani morska. Tak samo moje danie - ani nie jest chińskie, ani nie jest rosołem.
henk z- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 49
Komentarze (49)
najlepsze
Czy muszę koniecznie ogrzać szklankę?
BTW. chyba tylko chińczycy mogli wymyślić rosół nie gotowany na kości :)
@Armando103: no poinformowałem o tym w opisie
Po składnikach widzę, że zajadałbym ze smakiem. Ale coś mi czas nie pasuje.
Rozumiem klasyczny rosół kilka godzin gotować. Ale tutaj co my właściwie gotujemy 2h? Mrożone warzywa to kwestia kilku- kilkunastu minut. Przyprawy i dodatki "przeżrą" się też dość szybko. No chyba, że gotujesz tyle żeby zmiękczyć grzyby shitake, ale przecież one twardnieją w miarę gotowania, kilka minut
@MAO_MI_ZOSTAO: w sklepie