Szprycują owoce i warzywa chemią!
Olbrzymie baseny z chemikaliami i natryski z ostrymi środkami konserwującymi – taką właśnie kąpiel przechodzą owoce i warzywa, zanim z zagranicy dotrą do Polski. Jeśli więc sądzisz, że piękne, kolorowe dary natury to samo zdrowie, możesz być w błędzie....
r.....t z- #
- #
- #
- #
- 21
Komentarze (21)
najlepsze
@gardan: polskie owoce które nie płyną 2 tyg na statku i nie są moczone w chemikaliach...
Nawet jak ktoś uprawia swoje warzywa na działce / ogródku to one również zawierają mnóstwo szkodliwych substancji pochodzących z zanieczyszczonego spalinami deszczu.
@szperacz:
Dobra zasada to jeść produkty ze źródeł lokalnych. Mniejszy czas transportu, to większa szansa, że jest to produkt świeży po prostu, a nie za pomocą konserwantów :-) No i wspierasz lokalny biznes :-)
Nie mówię, że nie są one szkodliwe, bo mogą być. Faktem jest jednak, że jemy to od lat i żyjemy. A biorąc pod uwagę, że dla każdego przedsiębiorcy żywy konsument jest bardziej zyskowny od martwego, można śmiało przyjąć tezę, że producentom żywności nie zależy na śmierci jej konsumentów.
Sam
...rolnictwo intensywne...
...szybki zysk...
...rakotwórczymi