Kiedyś Polacy (Ci których było na to stać) niemal do wszystkiego walili cukier i to w ogromnym ilościach.
Dla przykładu kawa była nazywana "czarnym cukrem" ponieważ sypano tyle, aż osiągnięto roztwór nasycony (czyli więcej nie dało się już fizycznie cukru rozpuścić).
Pomijając, że kiedyś nie znano bigosu, jakby Polakowi wieki temu dać taką potrawę pierwsze co by zrobił, nasypałby tam tonę cukru.
p.s.
Swoją drogą przeginacie w drugą stronę w komentarzach
Komentarze (206)
najlepsze
- Od czego się herbata słodka robi?
- Od mieszania?
- To po co sypie się cukier?
- Żeby wiedzieć ile mieszać.
- A po co myje się szklankę?
- Żeby weszło więcej herbaty.
:)
Kiedyś Polacy (Ci których było na to stać) niemal do wszystkiego walili cukier i to w ogromnym ilościach.
Dla przykładu kawa była nazywana "czarnym cukrem" ponieważ sypano tyle, aż osiągnięto roztwór nasycony (czyli więcej nie dało się już fizycznie cukru rozpuścić).
Pomijając, że kiedyś nie znano bigosu, jakby Polakowi wieki temu dać taką potrawę pierwsze co by zrobił, nasypałby tam tonę cukru.
p.s.
Swoją drogą przeginacie w drugą stronę w komentarzach