(...) ryzyko śmierci z dowolnych przyczyn w ciągu następnych 18 lat rośnie dwukrotnie
Wtedy spożycie większej ilości białek zwierzęcych przestaje szkodzić i zaczyna pomagać, zmniejsza ryzyko śmierci z dowolnych przyczyn o blisko jedną trzecią (...)
Cześć, dla mnie EOT. :)
Zostaję przy jedzeniu mięcha, bo po prostu to lubię!
Strasznie demotywujący artykuł. Szczególnie jak się zaczęło przygody z siłownią i dietę wysokobiałkową, która o dziwo przyniosła pożądane efekty po 6 tygodniach tj. utrata tłuszczu i przyrost masy mięśniowej. I co teraz mam unikać białka? :(
Nie koniecznie węglowodany przetworzone, a przetworozne węglowodany z TŁUSZCZAMI? Widziałeś kogoś by jadł sam biały chleb albo sam biały cukier? Do chleba obowiązkowo fat i białko, a słodycze, chipsy? Toż to większość tłuszcz, i to ten najgorszy, w połączeniu z cukrem daje zabójcze efekty.
@Kioteras76: A Atkins był otyły i przeżył zawał serca. Kwaśniewski chyba też umarł na serce... To nie węglowodany szkodzą, tylko węglowodany przetworzone - biała mąka, cukier, ciastka, chipsy...
Komentarze (120)
najlepsze
Teraz ile % mięsa i sera to "czyste" białko?
Wtedy spożycie większej ilości białek zwierzęcych przestaje szkodzić i zaczyna pomagać, zmniejsza ryzyko śmierci z dowolnych przyczyn o blisko jedną trzecią (...)
Cześć, dla mnie EOT. :)
Zostaję przy jedzeniu mięcha, bo po prostu to lubię!
Nie koniecznie węglowodany przetworzone, a przetworozne węglowodany z TŁUSZCZAMI? Widziałeś kogoś by jadł sam biały chleb albo sam biały cukier? Do chleba obowiązkowo fat i białko, a słodycze, chipsy? Toż to większość tłuszcz, i to ten najgorszy, w połączeniu z cukrem daje zabójcze efekty.