Hamburger McDonald’s – tłuszcz, skóry i organy wewnętrzne płukane w wodorotlenku
Brytyjski szef kuchni Jamie Oliver wygrał sądową walkę z jedną z największych sieci fast food na świecie. McDonald’s musiał wprowadzić nowe przepisy, ponieważ szef kuchni powiedział, że przygotowuje on znane na całym świecie hamburgery które z amburgerem nie mają wiele wspólnego.
PolskiEwenement z- #
- #
- #
- 20
Komentarze (20)
najlepsze
Z tymi teoriami oczerniającymi mc to zwykły czarny PR, a niektórzy łykają jak młode pelikany.
Przede wszystkim makdonaldy i podobne sieciówki to typowo amerykańskie korporacje, zwłaszcza jeśli chodzi o zarządzanie. Przede wszystkim zysk – jeden mniej lub bardziej nagłośniony przypadek „złego jedzenia” uderza od razu w wizerunek marki przynajmniej w danym kraju, a to znaczy, że „oszczędność” 2$ to milionowe straty w szerszej perspektywie. Rzecz niedopuszczalna, tym bardziej że jedzenie (towar) to niewielki ułamek
@vartan: Masoni zjadają ;)