10 rzeczy, które musisz wiedzieć o piwie, żeby nie wyjść na głupka
Z czego robi się p--o, co oznaczają napisy na etykiecie i kropki na spodzie puszki. Czy koncerny używają sproszkowanej bydlęcej żółci z Chin, co oznacza napis "zawiera słód jęczmienny" i jaki jest najpowszechniejszy błąd ortograficzny związany z piwem.
nic1 z- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 146
Komentarze (146)
najlepsze
Ogólnie jeśli ktoś chce zacząć to najpierw niech spróbuje z brewkitu, a potem przejść na zacieranie słodów- smak jest o wieleeee lepszy.
A perwaporację jeszcze można stosować zarówno podczas odwadniania rozpuszczalników organicznych (najsłynniejszy przykład odwadnianie alkoholu etylowego) jak i podczas dealkoholizacji wina i piwa. (Choć też są inne metody).
Tu też się zgadzam. Zdecydowanie jest to ważne. Zazwyczaj piwa nisko- czy bezalkoholowe są bez smaku, wodniste lub słodkie. W zależności od procesu produkcji. A-----l jako lotny rozpuszczalnik wzmacnia odczucia smakowo-zapachowe wielu innych związków. Więc po jego
Ciechan, Raciborskie to dobre piwa?
Duzo jest piw regionalnych obecnie do wyboru, dochodza tez browary rzemieslnicze...
Na poczatek proboj wszystkiego co nie jest "jasnym pelnym" (lagerem) i jego wariacjami jak niefiltrowanymi i niepasteryzonymi. Tu cudow nie ma, i wszystko smakuje tak samo. Czytaj etykietki, smakuj p--o, pocztaj cos o stylu w jakim jest uwarzone. To naprawde wkreca
Mówię całkiem poważnie.
Same banały.
Ano. Kopyrę wykopię w ciemno. Polecam jego vlog na YT. W zasadzie, wszystkie mity obalił w formie video dawno temu., opowiada znacznie ciekawiej niż tutaj jest skrótowo opisane. Tu link do listy odtważania: http://www.youtube.com/playlist?list=PLJVfE77NnRt77BTdaExfw4nQkFaywuiK6