Na pewno spróbuję zrobić, tylko.. po co ten cały cukier? Skoro dajemy przejrzałe banany, które zawierają go absolutnie mnóstwo, w dodatku w dużo zdrowszej postaci? Tak czy inaczej wyjdzie na słodko;)
Robię "chleb bananowy" od 4 lat już, polecam robić na mące kukurydzinej i dawać zdecydowanie mniej cukru, ponieważ dojrzałe banany są bardzo słodkie, wystarczy 1 szklanka cukru na 12 bananów.
Wiecie co jest najlepsze w bananach? To, że kupując te poplamione płacicie mniej niż za świeże zieloniutkie :P Wiadomo, że im banan dojrzalszy to słodszy. Sklepy jednak dają je na przecenę, bo się nieładnie prezentują. Za takie płacę w granicach 2-3,5zł/kg. Tylko jeść ;)
Komentarze (46)
najlepsze
źródło: comment_UErnztUUDMytjLbsOFys0v2V5Bjma9B8.jpg
PobierzWiecie co jest najlepsze w bananach? To, że kupując te poplamione płacicie mniej niż za świeże zieloniutkie :P Wiadomo, że im banan dojrzalszy to słodszy. Sklepy jednak dają je na przecenę, bo się nieładnie prezentują. Za takie płacę w granicach 2-3,5zł/kg. Tylko jeść ;)
Banany w ogole to uber-owoc wśród owoców i nie ma sobie równych :p