heh miałem sporo takich przykładów na polityce rolnej UE, sporo filmów nam Pan dr puścił, tak wygląda produkcja żywności na skalę masową, niestety, trzecie życie kurczaka z rożna, mleko bez mleka itp itd
Eeee, kłamstwo. Pracuję w biedronce, obok mam piekarnię. Po pierwsze chleb kosztuje 1,49 i 1,59 [krojony], po drugie widzę jak robią chleb, bo z tyłu magazynu mam okna w których widać to co robią. Normalnie wyrabiają chleb. Po trzecie ten sam chleb i te same bułki są dostępne w piekanio-cukierni na terenie biedronki tyle, że droższe. No i cała filozofia.
Prawdziwego chleba się nie "wyrabia" tylko robi na zakwasie ;) Musieliby mieć niezły kocioł tego na zapleczu. Niestety definicja chleba nie jest doprecyzowana w przepisach i teraz zamiast chleba jest mąka z wodą podpompowana powietrzem.
a wiecie jak i kiedy robi sie przyprawy np marki Tesco? zawsze w soboty i niedziele, kiedy sanepid odpoczywa, produkuja wtedy dla sieci sklepow firmy jak np kamis, gdzie skład przypraw nie zawsze musi byc dokladny"",bo chodzi o szybkie zlecenie, a jak komus wkreci worek - taaak worek, i zmieli go na proszek, to jest to normalka i nikt sie tym nie przejmie.
W dzisiejszych czasach każdy sprzedaje takie gówno żeby na tym tylko zarobić i resztę ma w dupie, a że my biedny kraj to jest przyzwolenie na taką produkcję bo przeca żreć coś trzeba.
Komentarze (113)
najlepsze
milego taniego grillowania.
W dzisiejszych czasach każdy sprzedaje takie gówno żeby na tym tylko zarobić i resztę ma w dupie, a że my biedny kraj to jest przyzwolenie na taką produkcję bo przeca żreć coś trzeba.