Produkcja sosu Tabasco
Tylko dojrzałe papryczki selekcjonowane według wzorca, fermentacja w drewnianych beczkach przez 3 lata. Teraz już wiem czemu 50 ml sosu kosztuje ok. 10 zł:) Akcja od 1:00
a.....f z- #
- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 58
Tylko dojrzałe papryczki selekcjonowane według wzorca, fermentacja w drewnianych beczkach przez 3 lata. Teraz już wiem czemu 50 ml sosu kosztuje ok. 10 zł:) Akcja od 1:00
a.....f z
Komentarze (58)
najlepsze
o_O
Ostatnio mam w planach sprowadzenie galonu tabasco z USA, co prawda raz na jakiś czas babcia przesyła mi te większe buteleczki ale mimo, że o wiele taniej niż u nas to i tak przydało by się kupić cały galon, byłoby na rok. Szkoda tylko że tabasco jest dość szkodliwe. Oczywiście chodzi o to że w dużych ilościach zawarty tam ocet podrażnia błonę śluzową żołądka, i może wywoływać różne nieprzyjemne dolegliwości żołądkowo-jelitowe, poza tym ocet niedobrze działa na zęby.
Tak czy inaczej na sam zapach tabasco wyrobiłem sobie odruch jak pies pawłowa, od razu napływa ślina i czuję ten pyyyyyyszny smaaaak.
chyba
Wg. upodobania można dodać ostrości przyprawiając pieprzem Cayenne, lub zagęścić łyżką koncentratu pomidorowego. Przepis niezbyt wyszukany, ale chodziło właśnie o to,
Pewnie z milion dolarów za sztukę, od Apple.