@kasik913: To miłe, że dbasz by lenie jednak nie umarły z głodu. Lecz wydaje mi się, że każdy może wpisać w google ,,przepis na burrito'' a potem go zmodyfikować wedle własnego widzimisię - jeżeli ktoś jest zbyt leniwy by i to zrobić, to takie zjawisko nazywa się selekcja naturalna, a jej zwalczać w pewnym stopniu nie powinniśmy.
Wykop, dobre! Polecam do takiej kuchni jeszcze fasolę czerwoną w puszcze (czasem są mieszanki kukurydza + fasola czerwona). Nie dość, że idealnie pasuje to jeszcze super źródło białka roślinnego.
Zrobiłam się głodna ;) fasolę bym z chęcią dodała bo lubię. I nie wiem co niektórzy tak atakujecie to burrito, zróbcie coś lepszego, wrzućcie na wykop i wtedy pogadamy! Ja osobiście zjadłabym ;D
Do przypraw, koniecznie to co obok papryki i czosnku w kuchni meksyku jest nieodzowne czyli - mielony kmin oraz kolendra. Naprawde bedzie duzo bardziej ciekawy smak i przy okazji danie sie bedzie lepiej trawic.
nie za dużo tego czosnku? ogólnie to takie mięsko można podać ze wszystkim. dorzucić trochę pomidorów z puszki jeszcze żeby zrobił się sos i podawać z dowolnym makaronem i gotowy smaczny zapychacz. Przymałą patelnie masz troszkę :)
Komentarze (105)
najlepsze
najtrudniejsze jest zawijanie farszu w tortille ;)